Sharp купує бізнес Toshiba

Информация
Sharp купує бізнес Toshiba

16.06.2018
 
З минулого року вперто циркулюють чутки про наміри Toshiba продати бізнес з випуску персональних комп`ютерів
 
За останні десять років Toshiba вийшла з п`ятірки світових лідерів на ринку ПК, повідомляє «3Dnews».
 
Постачання ноутбуків компанії і нечисленних моделей настільних систем скоротилися до малопомітною на ринку величини менше 1%. У вересні 2014 року Toshiba почала змінювати модель ведення бізнесу на цьому напрямку. Співвідношення корпоративної та клієнтської продукції змінено до 70/30%, а число зарубіжних офісів було скорочено до мінімуму. Toshiba почала активно закуповувати комплектуючі на стороні, хоча до цього багато випускала сама.
 
У квітні 2016 року ПК-підрозділ Toshiba було знову реорганізовано. Персонал скоротили на 20%, залучили ще більше підрядників, а збірку систем цілком перенесли на китайське підприємство компанії. Новий підрозділ отримало ім`я Toshiba Client Solutions (TSC) і ще більше зосередилося на рішеннях для бізнесу (B2B, business-to-business). Саме цей підрозділ з офісами по всьому світу (в США, в Європі, в Сінгапурі і в деяких інших країнах) вирішено продати новому власнику.
 
У вівторок компанія повідомила, що 80,1% акцій Toshiba Client Solutions будуть продані компанії Sharp. Ціна питання складе близько 4 млрд. iєн або близько $ 36 млн. Угода повинна бути закрита до 1 жовтня 2018 року. Але на її вчинення ще потрібно буде отримати дозволи з боку регулюючих органів. Права на бренд залишаються за Toshiba на умовах ліцензування. Гарантійне обслуговування техніки буде здійснювати компанія Toshiba Client Solutions. Що стосується діяльності даної компанії, то за 2017 фінансовий рік TSC виручила 167,3 млрд. Ієн ($ 1,52 млрд.), Отримавши чистий збиток на рівні 9,6 млрд. Ієн ($ 87 млн.).
 
Sharp позбулася бізнесу з випуску ПК ще в 2010 році. Sharp тепер належить тайванській Foxconn. Остання успішно збирає масу електроніки, включаючи ноутбуки, в тому числі для Apple. Для Foxconn покупка ПК-бізнесу Toshiba під прикриттям Sharp - це прекрасна можливість заробити на ноутбуках з ім`ям.





Как продать или купить бизнес

Эксклюзивная книга